Hunde tips.
Her under vil der være mulighed for at læse en masse gode Artikler.
Har du set, at Dyrlæge Katrine Boel kommer og holder, et foredrag omkring Førstehjælp til hunde.-
Lær om hvordan du skal reagere, og hvad du selv kan gøre, når uheldet virkelig er ude. Vi vil tage udgangspunkt i den påkørte hund, men kommer også ind på kramper, forgiftninger og brandsår.
Hunden er syg lørdag morgen, hvad så? Bliv klogere de mest almindelige ting der kan opstå i vagten, hvordan forholder man sig til dem?
Der vil også være en ganske kort omtale af akupunktur og homøopati, og et par tips man selv kan bruge i akutte situationer.
Katrine blev dyrlæge 2001 og startede sin karriere som forskerstuderende, men fandt hurtigt ud af at hun hørte til hos levende dyr og mennesker. Hun har siden arbejdet i flere praksis i Nordsjælland , samt som klinikdyrlæge på Landbohøjskolen og har over 5000 timers vagter i bagagen. Hun har arbejdet med de fleste dyrearter, katte, heste, køer, får, geder, rotter og selvfølgelig hunde. Hun er uddannet veterinær akupunktør, og er ved at afslutte efteruddannelse indenfor homøopati. I øjeblikket er hun i gang med at starte praksis med udelukkende akupunktur og homøopati, for at hjælpe dyrene ad den vej.
Samt Kaare Dalslet komme og holde foredrag om Dæmpendesignaler (hundens sprog) –
Hundesprog og dæmpende signaler burde være det første, man lærte, når man har fået hund.
Hunden har et kæmpe forråd af signaler. Signaler er hundens sprog, som den bruger til at kommunikere med omverdenen. Signalerne viser sig i dens kropssprog. F.eks. den slikker sig om munden eller logrende med hale. Og i lyd – som f.eks, når den gø og knurrer.
For at hunden skal kunne “tale” med andre hunde, er det derfor vigtigt, at den lærer “sproget”, lærer at tale “hundsk” – altså lærer sit hundesprog. Det er her, at bl.a. hvalpesocialiseringen kommer til sin ret. Hvalpen har fået en hel masse sprog med fra sin mor, sine søskende og måske andre hunde hos opdrætteren. Men ligesom hos børn, udvikler sproget sig ikke, hvis man forbliver i vuggestuen. Derfor er det vigtigt at hvalpen lærer at “tale” med andre hunde i forskellige aldre, og med hunde der ser forskellige ud. Eksempler på hundesprog kan f.eks. ses på dens øre, som kan sende en række signaler, alt efter hvordan de drejer/vender. Det er nemt at se på en hund med stritører, men sværere med en hund hvis ører der hænger nedad, så jo flere gange hunde møder hunde, der bruger sproget anderledes end dem selv, jo bedre bliver de til at læse andre hunde. Og dermed bliver hunden en større fornøjelse for os i hverdagen. Læs mere her.
Vi ønsker dig god læselyst.
Skriv et svar