Hjem » Information » Jeanette kan lære dig, hvordan du får en super øjenkontakt med din hund

Jeanette kan lære dig, hvordan du får en super øjenkontakt med din hund

Hej, jeg hedder Ulla – det er mig, der har skrevet bogen:

Tillykke med hunden – gode råd og nyttige tips til jer, der vil have hund.

Øjenkontakt er vigtig med din hund | Jeanettes Hundeskole

 

Jeanette var instruktør, da jeg meldte mig til hvalpetræning med Dolly. En lille skottehvalp på fire måneder. Det var jeg rigtig glad for. Jeg lærte selvfølgelig en masse, men det allerbedste var, at jeg lærte, hvad øjenkontakt med ens hund betyder. Den betyder nemlig alt. At skabe øjenkontakt, er en øvelse i sig selv, og når den først er indlært, så går al anden opdragelse som en leg. Hunden har nu total tillid til dig. Dermed kan du forhindre, at den fremturer i alle de unoder, som de fleste små hvalpe på et eller andet tidspunkt synes, det er edderskægt at praktisere, men som du nok ikke lige er med på. Fx at fange og ”døde” andre hunde, fugle, dræbersnegle, hestepærer, motionsløbere, cykler og den slags.

Øjenkontakten skal skabes så tidligt som muligt i dit og din hunds samliv. Når hunden først er ældre, kan det være meget vanskeligere. Men ikke umuligt. Hvis du ved, hvordan man gør.

Har du fx hentet din hund på et internat, er det ikke altid, hunden tidligere har haft en drømmetilværelse. Det kræver netop, at man mestrer kunsten at få øjenkontakt med den.

Jeg fik selv en 10 år gammel hanhund hjem, som slet ikke var til at få kontakt med. Han var også næsten en dyreværnssag. Hans ejer var død, og der var ikke rigtig nogen, der havde taget sig af ham. Han stirrede stift ned i jorden og reagerede slet ikke, når jeg kaldte eller forsøgte at snakke til ham. Og ville jeg tage ham op, løb han sin vej og dukkede sig. Han var også håndsky og helt uden for pædagogisk rækkevidde. Men han var en meget, meget sød og kærlig hund. Hen ad vejen har Manse, som hunden hedder, opdaget, at når mor siger en bestemt lyd og han kikker op på mig, så vanker der en godbid. Og Manse er vild med godbidder. Så på ½ år er vi kommet langt med Manses nu ufattelige tillid til mig.

Tålmodighed er derfor også en dyd, når man skal have sin hund til at fungere.

Sidst opdateret af .