Kan du tale Hundesprog? – kan du forstå Hundesprog? Jamen det kan du lære på kurset:

Hundsprog – dæmpende signaler.

Hundesprog og dæmpende signaler burde være det første, man lærte, når man har fået hund.

Hunden har et kæmpe forråd af signaler. Signaler er hundens sprog, som den bruger til at kommunikere med omverdenen. Signalerne viser sig i dens kropssprog. F.eks. den slikker sig om munden eller logrende med Hundesprog med Kaare Dalslet hale. Og i lyd – som f.eks, når den gø og knurrer.

For at hunden skal kunne “tale” med andre hunde, er det derfor vigtigt, at den lærer “sproget”, lærer at tale “hundsk” – altså lærer sit hundesprog. Det er her, at bl.a. hvalpesocialiseringen kommer til sin ret. Hvalpen har fået en hel masse sprog med fra sin mor, sine søskende og måske andre hunde hos opdrætteren. Men ligesom hos børn, udvikler sproget sig ikke, hvis man forbliver i vuggestuen. Derfor er det vigtigt at hvalpen lærer at “tale” med andre hunde i forskellige aldre, og med hunde der ser forskellige ud. Eksempler på hundesprog kan f.eks. ses på dens øre, som kan sende en række signaler, alt efter hvordan de drejer/vender. Det er nemt at se på en hund med stritører, men sværere med en hund hvis ører der hænger nedad, så jo flere gange hunde møder hunde, der bruger sproget anderledes end dem selv, jo bedre bliver de til at læse andre hunde. Og dermed bliver hunden en større fornøjelse for os i hverdagen.

De signaler hunde i mellem, det er meget vigtigt for os at kende, er de signaler som kaldes:

 • De dæmpende signaler
 • De truende signaler

Kender vi signalerne i de to grupper kan vi undgå rigtig mange problemer i dagligdagen. Det kan f.eks. være at forudse – og dermed undgå – problemer,  der kan opstå i mellem vores egen hund og den fremmede hund, vi møder på lufteturen. Hvis hundene af en eller anden grund ikke bryder sig om hinanden, kan vi også bedre støtte vores hund i en for den svær situation, hvis vi kan læse dens signaler. Altså “tale” hundesprog. Mange har holdningen ”det finder de selv ud af”. Tja måske, det er bare så trist, hvis det ender med, at ens hund bliver bidt.

Vi forventer i dagligdagen, at vores hunde skal lære at forstå vores sprog/signaler, de skal lære at sætte sig ned, når vi giver håndtegn, giver en verbal kommando som f.eks “sit”, at lægge sig når vi siger “dæk”, at komme når vi kalder på den, plus en mængde andre “signaler”. Alt det skal hunden lære af os, selv om den ikke forstår vores sprog.

”Hundesprog – dæmpende signaler er klart det vigtigste, jeg har lært under min uddannelse som Instruktør”

Start: Dato er på vej..
Sted: Fælleshuset på Nyholmgårdsvej, 3200 Helsinge.

Tilmeld Hundesporg

  Hundeejer:

  Dit navn *

  Postnr. & By *

  Telefon / Mobil *

  Din e-mail *

  Vælg ønsket trænings- el. kursusprogram her:

  Dine bemærkninger

  Af praktiske grunde bedes du venligst medbring kontant betaling for valgte træningsprogram ved 1. fremmøde.

  Besvar venligst dette:

  For bindende tilmelding til det valgte træningsprogram, klik venligst herunder:

   

   

  Sidst opdateret af .