Soft Agility

Hundens legeplads sammen med dens ejer.

Man kan starte til Soft Agility når hunden er ca. 10 måneder.
Det er vigtigt at man har trænet lidt lydighed inden man melder sig på et Soft Agilitykursus, da hunden skal blive hos sin ejer.

Agility foregår på en træningsplads i Hillerød.

Soft-Agility

HoldnavnStartdatoStedPris 
Hold 1 ( begynder)Nye datoer er på vej.Hillerød850 kr
Hold 2 (begynder)Nye datoer er på vej.Hillerød850 kr
Hold 3 (let øvede)Nye datoer er på vej.Hillerød850 kr
Hold 4 (let øvede)Nye datoer er på vejHillerød850 kr

Hvad er Soft Agility ?

Det er en hundeforhindringssport, som er egnet for alle hunderacer. I denne hundesport er der masser af stemme, kropssprog og tegn. Dog må man ikke røre ved hunden, og man må ikke bruge godbidder eller legetøj under selve konkurrencen. Det må man selvfølgelig gerne til træning – hvor dette er en ekstra ros og her er alt tilladt. I agility bliver der lagt stor vægt på, at I har det sjovt sammen, at I har en god kontakt og dermed et godt samarbejde. Agility er en hundesport på tid, hvor hund og fører skal komme igennem en opsat bane på hurtigste tid og uden fejl.

Hvordan foregår Soft Agility ?

Det foregår på en bane der mindst måler 30*35 meter. På banen er der opsat diverse forhindringer som hunden skal passerer i nummereret rækkefølge. Hunden skal spring, flyve, balancere, lave slalom og vippe.

Agility forhindringer
Der er mange forskellige forhindringer på en agilitybane, som I lærer efterhånden på træningspladsen. Det er de samme forhindringer der er i alle klasser/niveauer, men baneforløber der lægger niveauet.
– Spring
– Hjul
– Flyv-spring
– Slalom
– Vippe
– Balancebom
– Aét
– Tunneller
– Bord

Kan man gå til konkurrence i Soft Agility ?

Ja, det kan man rigtig mange steder rundt om i landet. Der er flere forskellige organisationer i Danmark der afholder konkurrencer: Klubber under Dansk Kennel Klub (DKK), Danmarks Civile Hundeførerforening (DCH) og Danmarks Gymnastik og Idrætsorganisation (DGI). Det er bestemt ikke alle der træner agility med Deres hund som også går til konkurrence – mange bliver ”hjemme” i klubben og hygger sig der sammen med holdkammeraterne og instruktøren.

Hvor mange klasser er der i Soft Agility ?

Der er 2 forskellige klasseformer indenfor agility: Agility & Spring.

Man starter i klasse 1, derefter klasse 2 og så klasse 3. Der er juniorklasser (børn op til 16 år) og seniorklasse (hunde over 7 år).

Hvad skal jeg bruge når jeg træner Soft Agility ?

En tyk udstillingsline vil være en god ting, da hunden helst ikke skal have halsbånd på grundet sikkerhed. Masser af lækre små godbidder, gerne 2 slags til belønning. Nogle hunde vil imidlertid ikke have godbidder. Ofte er det fordi, man ikke har fundet den bedste smag til lige præcis dén hund, men så kan du i stedet bruge legetøj som f.eks. et fleece trækketov. Husk altid – lige meget hvad du træner eller laver med din hund – at tilbyde den vand ind imellem. Derfor: Husk drikkeskål og vand. Hvis du i forvejen træner din hund med klikker, så husk også at tage denne med. Det er vigtigt at du tager noget tøj på som du kan bevæge dig i, samt sko som du kan løbe i.

Hvad kan jeg ellers bruge Soft Agility til ?

Det er med til at styrke båndet mellem dig og din hund. Det er en sport, hvor samarbejdet vægtes højt. Det er en sport der udfordre både hund og førers intellekt. Det er en sport for alle – og det gælder for både hund og fører.

Sidegevinsten er, at man får en hund, der er korrekt stimuleret, nem at have med andre steder og vælger at samarbejde og følge sin ejer.

 

 


Vores glade deltagere kommer blandt andet fra: Farum, Hillerød, Fredensborg, Slangerup, Ølstykke, Hørsholm, Birkerød, Allerød, Lillerød, Frederikssund, Jyllinge, Lynge, Uggeløse, Stenløse, Ølsted, Nivå, Usserød, Søllested, Lyngby, Slangerup, Værløse, Herlev, Gentofte, Espergærde, ja hele Nordsjælland. Og så er der dem fra Frederiksberg.

Sidst opdateret af .